Kdo smo

V podjetju Prosub d.o.o. se od leta 2004 ukvarjamo z nabiranjem in gojenjem školjk v slovenskem morju. Pohvalimo se lahko, da veljamo za največjega gojitelja in dobavitelja slovenskih klapavic. Pod lastno blagovno znamko OKUS MORJA gojimo sredozemske klapavice na treh gojitvenih območjih: v Krajinskem parku Strunjan, v ribolovnem rezervatu Piranskega zaliva v Sečovljah in na gojitvenem območju Debeli rtič.

Podjetje Prosub d.o.o je ekološko naravnano, zato se školke na naši gojiščih prehranjujejo izključno naravno (s planktonom, ki ga prefiltrirajo iz vode), brez dodajanja krmil, zato imajo vse naše školjke tudi Ekološki certifikat. V Prosubu prozvodnja poteka od sejanja do nabiranja v lastnih gojiščih do odpreme in distribucije v proizvodnem centru v Luciji.  S tem zagotavljamo popolno sledljivost in kakovost naših izdelkov. Kot edino podjetje v Sloveniji imamo tudi lastni center za bakteriološko prečiščevanje školjk.

Glavna dejavnost Prosuba je gojenje slovenskih klapavic (po domače pedočev), katere prodajmo gostincem, grosistom in trgovskim verigam. Naše izdelke  izvažajmo tudi v tujino, največ v Avstrijo in Italijo.

 

Za vse vedoželjne, pa organiziramo tudi vodene izlete in oglede školjčišč z degustacijami.

 

Informacije in naročila

M: 040620630
E: office@skoljke.si

 

Organizacija dogodkov, izobraževanj in team-bulidingov ter ogled gojišč školjk

M: 031 681 466
E: info@skoljke.si

Prosub d.o.o., Zaprta ulica 3c, 6310 Izola
+386 41 620 042, info@skoljke.si

PIŠITE NAM
oz. nas obiščite na

Spletna stran uporablja piškotke. Če še naprej uporabljate spletno mesto, se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "omogoči piškotke", da vam omogočijo najboljše doživetje brskanja. Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali če kliknete gumb »Sprejmem« se s tem strinjate.

Zapri