Ostrige

Prave ostrige pravimo predstavnikom družine Ostreidae, ki vključuje tudi užitne vrste. Telo je običajno dolgo od 8 do 10cm s povprečno težo 40-90 gramov, zrasejo pa lahko tudi nad 15cm. Njeni lupini sta asimetrični in z notranje strani obdani z biserno matico, ena je ravna za pričvrstitev na podlago, druga pa običajno izbočena. V Evropi sta glavni vrsti evropska ali ploščata ostriga (Ostrea edulis) in portugalska ostriga (Crassostrea angulata). Z gastronomskega vidika so najdragocenejše ostrige, Jadranske ploščate ostrige, ki imajo v resnici mehkejšo meso ter bolj intenziven okus kot Japonska koritasta ali druge ostrige. Gre za popolno ravnovesje med okusom in sladkostjo, z okusom mandlja in lešnika, ki ostane v ustih.

OSTRIGE VAKUMSKO PAKIRANJE 500 g (Ostreaedulis)
Vrsta pakiranja: v banjice
Vrsta transportne embalaže: Kartonska škatla
Dimenzije: 49 * 27 * 19,7 cm
Število banjic v eni škatli: 15 kos
Teža ene škatle:7,5 kg
EURO PALETA 80 * 120 cm
Število škatel v enem sloju: 6
Število slojev: 7
Neto teža ene palete: 315 kg
Število kartonov na eni paleti: 42
Višina palete: 1,62 m

Prosub d.o.o., Zaprta ulica 3c, 6310 Izola
+386 41 620 042, info@skoljke.si

PIŠITE NAM
oz. nas obiščite na

Spletna stran uporablja piškotke. Če še naprej uporabljate spletno mesto, se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "omogoči piškotke", da vam omogočijo najboljše doživetje brskanja. Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali če kliknete gumb »Sprejmem« se s tem strinjate.

Zapri