Klapavice

Klapavice (Mytilus galloprovincialis) so morske školjke, ki jih v Slovenskem primorju poznamo pod imenom pedoči, v Dalmaciji pa jim pravijo dagnje.V naravi živijo pritrjene na trdno podlago v pasu plime in oseke na zidovih, pomolih, stebrih in povsod, kjer najdejo ustrezne življenjske pogoje. V školjčiščih živijo stran od obale v čistem morju. Pritrjene so na gojitvene vrvi in mrežice, obešene na plavajočih plovcih in urejene v gojitvena polja.

Meso klapavic je namreč zelo okusno in hranljivo, saj vsebuje poleg 82% vode še 10% beljakovin, 1% maščob, ogljikove hidrate, jod in rudninske snovi. Domača klapavica je bogata tudi z lahko prebavljivimi beljakovinami in omega 3 nenasičenimi maščobnimi kislinami, ki povečujejo odstotek dobrega holesterola. Klapavica ima od 17 do 20% čistega mesa.

Klapavice so užitne celo leto, le pozno jeseni in spomladi je v času razmnoževanja med lupinami manj mesa.

Osnovni pogoj za pripravo zdrave in okusne jedi je uporaba svežih in kakovostnih klapavic. Školjke morajo biti žive, dobro oprane, na njih ne sme biti ne peska ne večje obrasti.

V naši ponudbi so klapavice pakirane brez aditivov v mrežicah, zaprtih z železnimi kaveljčki in opremljenih z ustrezno deklaracijo. Zagotovljena je tudi njihova kakovost, saj so pakirane v depuracijskem centru.

Na slovenskem tržišču edini ponujamo vakumsko pakirane banjice klapavic OKUS MORJA, kar ohranja njihovo svežino dlje časa in je za kupce najbolj priročno.

 

SVEŽE BIO KLAPAVICE VAKUUMSKO

PAKIRANJE cca. 1500 g 
Vrsta pakiranja: v banjice
Transportna embalaža: kartonska škatla
Dimenzije: 49 * 27 * 19,7 cm
Število banjic v eni škatli: 6 kos
Teža ene škatle: 9 kg
EURO PALETA 80 * 120 cm
Število škatel v enem sloju: 6
Število slojev: 7
Neto teža ene palete: 378 kg
Število kartonov na eni paleti: 42
Višina palete: 1,62 m

Prosub d.o.o., Zaprta ulica 3c, 6310 Izola
+386 41 620 042, info@skoljke.si

PIŠITE NAM
oz. nas obiščite na

Spletna stran uporablja piškotke. Če še naprej uporabljate spletno mesto, se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "omogoči piškotke", da vam omogočijo najboljše doživetje brskanja. Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali če kliknete gumb »Sprejmem« se s tem strinjate.

Zapri