Klapavice na buzaro

Za 4 osebe:

2 kg klapavic
žlica ali dve drobtin
oljčno olje
česen
peteršilj
1 dl suhega belega vina (malvazije)

  • Klapavice očistimo in oplaknemo s hladno vodo. Pazimo, da so vse zaprte, saj to pomeni, da so še žive.
  • V segreto kozico stresemo klapavice, dodamo oljčno olje, sesekljan česen in peteršilj.
  • Zalijemo z belim vinom in dodamo še drobtine. Vse skupaj pokrito dušimo.
  • Ne solimo, saj so školjke zaradi morske vode že slane.
  • Kuhamo približno tri minute oziroma dokler se vse školjke odprejo.
  • Redno mešamo, približno na vsake pol minute.

Ko se školjke odprejo, jih razdelimo na krožnike in postrežemo s svežim kruhom.

Prosub d.o.o., Zaprta ulica 3c, 6310 Izola
+386 41 620 042, info@skoljke.si

PIŠITE NAM
oz. nas obiščite na

Spletna stran uporablja piškotke. Če še naprej uporabljate spletno mesto, se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "omogoči piškotke", da vam omogočijo najboljše doživetje brskanja. Če boste še naprej uporabljali to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali če kliknete gumb »Sprejmem« se s tem strinjate.

Zapri